Je ODS hodna mluvit o svobodě?

1 min čtení

Na stránkách ODS mě zaujal odkaz na akci pod názvem „Co pro mě znamená svoboda“ Rozhodl jsem se na toto téma sepsat taky takový článek – především o tom, co mě zaujalo na tiskové konferenci k tomuto tématu.
Václav Klaus už toho s ODS patrně nemá moc společného, takže její excesy z 90. Let – od snah zajistit nám 100% energetickou závislost na tehdejším Rusku až po nastolení mafiánského kapitalismu bez skutečných hodnot – a ani současné Klausovo přisluhovačství dnešnímu totalitnímu Rusku, za které by se nemusel stydět ani nadprůměrný agent KGB, nebudu dlouze zmiňovat.
Jsem rád, že občanští demokraté tuto akci iniciovali a rád bych se k tomuto jako mladý občan vyjádřil. A co mě na tom zaujalo nejvíce? Především tisková konference, na které vystoupili falešní političtí vězni. Zdena Mašínová by ODSce mohla mnoho vyprávět o tom, proč před časem nepřijala medaili pro svého otce. Skuteční političtí vězni by také mohli straně, která se považuje za největší pravicovou a demokratickou stranu v této zemi, mnoho říct. Opravdu nerozumím a nevím, co si mám myslet o tom, když si ODS na své tiskové konference k tématu svoboda zve naprosto bezcharakterní osoby. Zdá se snad někomu jako projev dobrého stavu svobody a demokracie popírání své nepopíratelné minulosti, nepozvání novinářů na sněm KPV a spousta dalších nehorázností, za něž je osoba Naděžda Kavalírová a spol. zodpovědná?
A jaké morální oprávnění mluvit o svobodě má strana, pro niž je zvykem předávat faktické vládnutí do rukou postkomunistických mafií?
Návrat Miroslav, 18 let.
http://zpravy.ods.cz/prispevek.php?ID=11389

Zdroj: http://navrat.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=108417

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.