KDU-ČSL jako moderní konzervativní strana

0 min čtení
http://www.kdu.cz/default.asp?page=83&ID_Prispevek=25851&ID_Tema=60&pg=1Po čase konečně věcná diskuze. KDU-ČSL jsem si zvolil, protože ji považuji za moderní konzervativní stranu (resp. byl bych rád, pokud by to byla její role). Je třeba si ale přestat hrát na liberální pragmatiky a na křesťanské sociály, protože moderní konzervativec je nad tím vším.
Chci takovou KDU-ČSL, která bude skutečně pravicovou stranou (tou ODS není ani zdaleka) a zároveň nebude zapomínat na skutečně potřebné (viz Hnanické artikuly).
Od této chvíle se budu vlastním příkladem snažit odmítat vnitřní spory a hodlám se soustředit na volby do EP, které jsou za chvíli tady. Je ale třeba, aby si všichni členové a politici z KDU-ČSL uvědomili, že chceme-li v eurovolbách uspět, musíme plně podporovat naše stávající i budoucí europoslance, i když s nimi třeba nesouhlasíme a máme s nimi třeba osobní spory – toto si řešme uvnitř našich hlav a uvnitř naší strany.

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.