Situace v ODS

2 min čtení

Několik zmanipulovaných a několik přesvědčených občanů naší země údajně rozhodlo o nelegitimitě vlády a osoby Mirka Topolánka vůbec. Psala to i zahraniční média. Prý to může oslabit EU, když budeme předsedat. Skupinka Klaus-Bém-Bendl a další veřejně vyzývájí k rezignaci vedení ODS.

Jsem toho názoru, že strana by si své vnitřní problémy měla vyřídit mezi sebou (e-maily, telefony, atp…) a v žádném případě si nevyřizovat osobní nevraživosti přes masmédia. Naopak důležité skandály (Klaus, Řebíček, Bém, Langer, Tlustý) by se měly řešit veřejně, s policií a soudy. Tito lidé by měli stranu okamžitě opustit a loajálně se k ní ani nehlásit.  Místo toho se děje pravý opak. Mirek Topolánek by měl tato individua, kterým zjevně vůbec nejde o ideje, spravování státu, úspěchy strany, a jde jim především o moc či o peníze (pominu, že je nepochopitelné, proč to dělají), vyhodit ze strany. Ovšem je známá pravda, že demokraticky smýšlející lidé to až přehánějí, čímž způsobují, že se k moci dostávají nedemokrati. Děláme to všichni.

ODS pod Mirkem Topolánkem je slušnou pravicí, což vyvozuji i z jeho projevu. Je tu ovšem menší problém, že ač je předsedou strany, zjevně nereprezentuje opravdové složení této strany. A taky lidi, které považuje za své, jsou prokazatelní mafiáni. Topolánek se musí zbavit lidí kolem sebe (Řebíček, Langer, Dalík).

Osoby typu Klaus, Bém, Tlustý se absolutně nepodobají pravicovým hodnotám tak, jak je chápu já. Pravicově smýšlející člověk nekolaburuje s mafiánským Ruskem, na pravicového člověka nejsou podána věcná a závažná trestní oznámení, která se na jeho příkazy nesmí řešit, pravičák není egoistický, chápe politiku jako správu obce či státu, ne jako místo, kde si jde řešit své komplexy méněcennosti, vydělávat na hypotéky či si hladit svoje ego na mafiánských večírcích; pravičák se nechová jako politická prostitutka, ctí křesťanské hodnoty – i když není nutně věřící. A mohl bych pokračovat.

Pokud ODS dostanou k rukám Klausovci a Bémovci, má pravice (tak jako na Slovensku) na dlouhou dobu útrum. To nemluvím o možnosti velké koalice či úřednické vlády pod vedením levicového mafiána – Zemana.

Chceme-li, aby pravice nevymizela z politické mapy ČR, je nutné zvolit Mirka Topolánka za předsedu strany a ten se musí zbavit, kromě nekompetentních ministrů, také různých Dalíků atp… Musí změnit komunikaci a vysvětlit občanům, že je v jejich zájmu, aby šetřili, vychovávat je k tomu, že není možné bezmyšlenkovitě utrácet za cizí peníze. Srovnání s Maďarskem je víc než trefné a to, že krize nedorazila na Slovensko bude asi tím, že socialisté nezrušili pravicové reformy.

Projev Mirka Topolánka

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.