ODS se již od KSČ příliš neliší

1 min čtení

Mnozí se domnívali, že se dnes v senátu rozhodne, kam se bude naše země ubírat. Myslím, že se rozhodlo především o tom, kam se bude ubírat ODS. Mluvím o zamítnutí návrhu na zakázaní nacistických a komunistických symbolů v senátu, kde má ODS většinu.

Primitivní zdůvodnění, myslím Střítězského, že se pomstili navrhovatelům, že hlasovali s komunisty při prezidentské volbě. Asi si někdo neuvědomil, že komunisti hlasovali s nimi (oni navrhovali Jana Švejnara nikoli komunisti) a také si (navrhovatelé) uvědomili, že je lepší nevolit komunistu, než dopustit, že budou komunisté hlasovat s nimi.

Velmi se divím, co se to v ODS děje a kteří senátoři hlasovali proti (resp. zdrželi se). ODS nemůže očekávat můj hlas v nadcházejících volbách do EP a následně do PSP a může také věřit tomu, že ji nebudu podporovat ani ve volbách 2008.

Někdo by si mohl myslet, že to ODS udělala kvůli tomu slůvku nacistických symbolů a že někteří členové a jejich voliči jsou Hitlerovi sympatizanti, ovšem realita je zřejmě odlišná.

Na závěr: To se zase budou na západě smát a chytat za hlavu, co že se považuje za pravicovou stranu. I jejich slepí voliči by si měli uvědomit, co to volí…

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.