Trošku jiná liga

1 min čtení

Kdo minulý týden sledoval Otázky Václava Moravce s Mirkem Topolánkem a Jiřím Paroubkem a dnes se díval na Nedělní partii s Cyrilem Svobodou, tak musí uznat, že úroveň debaty (věcné odpovědi na otázky, jasné ohrazení se vůči lžím, absence manipulace atd.) byla dnes naprosto na jiné úrovni.

Když pominu neschopnost moderátora TV Prima, kterého by v razanci a připravenosti moderování mohlo nahradit dítě ze základní školy, které si sotva zvyká na to, že moderuje školní besídku, a že Cyril Svoboda není žádný svatoušek ani lidovecký Obama, tak musím uznat, že s takovýmto stylem má šanci a naději nejen Česká republika, ale i lidová strana. Myslím si, že stále více občanům začíná docházet, co se v této zemi děje (a že to není žádná sranda) a kdo viděl tuto debatu, tak bude mít opravdu těžké nedat KDU-ČSL hlas v letošních sněmovních volbách.

Abych pravdu řekl, tak jsem očekával, že anketa o to, zda je KDU-ČSL pro diváky čitelná, dopadne tak 3 % pro ano, což bych i přesto považoval za úspěch. Byl jsem ale mile překvapen, protože čitelnou stranou je KDU-ČSL pro většinu hlasujících.

Zdroj: http://navrat.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=118454

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.