Kikina, Kalouskovci a populismus v praxi

1 min čtení

Václav Klaus (přezdívaný Kikina) opět ukázal své nízké sebevědomí a téměř žádnou sebedůvěru. Urazit se kvůli toho, že si ze mě někdo dělá srandu? A ještě jako politik? To snad nemyslíte vážně, bývalý čestný předsedo ODS? Vždyť malé dítě má větší vnitřní sebeobranu. Ale on si zřejmě někdo myslí, že je nadčlověk – že pokud jej někdo uvidí, že se chová lidsky, bude méněcenný. Nebo Putin zakázal rozcvičku? Tak jako KGB prezidentu Medvěděvovi zastávat se svobodných novinářů?

Tak nám emotivně labilní (viz volba prezidenta 2008) Pavel Severa, předseda posl. klubu KDU-ČSL ukázal, že je na tom hůř a hůř. Udělat anketu mezi pár členy strany (poslanci) a to ještě jen těch, kteří jsou z jeho „frakce“ na podporu těch neschopných a na hanění předsedy Jiřího Čunka. Ale aspoň nám to označil. I když pravda, že se označili už při té prezidentské volbě. Největší podpoře se těší Kalousek, Jehlička, Parkanová a Svoboda. Všichni kvůli nimž mají lidé důvody skutečně KDU-ČSL nevolit. Taky víme, i když taky dávno (volba předsedy PK KDU-ČSL), kdo má v PK většinu. Nezeptat se vnitrostraničně opozičních poslanců a jít s tím předem do médií je opět neslýchané, i když naposledy jsme to viděli před Vánoci. Vyzývám Miroslava Kalouska, Václava Jehličku, Vlastu Parkanovou, Pavla Severu a jim podobné, aby opět zvážili, zda chtějí nadále reprezentovat KDU-ČSL a aby si laskavě uvědomili, zda jsou stále přidanou hodnotou pro stranu, pro vládu a pro tuto zemi.

Dnes jsem si ve škole uvědomil, jak je dobrý ten Paroubkův populismus. Chceme vědět, jak se máme rozhodnout? Zeptejme se občanů. Vůle lidu je taková a my to musíme plnit. Znamená to tedy, že učitelé vyznávající politiku ČSSD dají před písemkou hlasovat svým žákům, zda chtějí ten test psát, nebo ne? Co si asi žáci vyberou, když nechápou důležitost těch písemek a jsou krátkozrací? Stejně jako většina občanů (a ještě naší země). Pánové nalevo, mám dojem, že populismus není správnou volbou :-).

http://www.novinky.cz/clanek/158010-kalousek-ma-na-rozdil-od-cunka-podporu-lidoveckych-poslancu.html
http://www.novinky.cz/clanek/158042-klaus-se-nastval-na-zabery-rozcvicky-pred-projevem-ct-se-omluvi.html

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.