Přicházejí chvíle, kdy se pravicoví zákonodárci začnou omlouvat?

1 min čtení

Nemyslím ohledně pravicových reforem, jak by mohlo kdekoho napadnout. Jedná se mi o zvolení Klause do funkce prezidenta. Všechny zákonodárce za ODS, poslance za KDU-ČSL jsem osobně varoval, čeho se obávám, aby jej nevolili, že ten s pravicí (jak si ji dnes představujeme) nemá nic společného (nanejvýš občas se tomu ta rétorika podobá), senátory KDU-ČSL jsem varoval hromadně (je mi jasné, že se to nedostalo ani k jednomu).
Dnešní článek na aktuálně.cz (http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=605951) se dá přeložit i jinak: když idiot zjistí, že je idiot, začne se vymlouvat, že nefunguje demokracie – otřesné!
Je to možná podobné, jakoby si stěžoval zločinec, že jej zbavili svobody, že on sice vyvraždil svoji rodinu, ale každý člověk má právo na svobodu. To je z jeho pohledu (pokud tedy ten zločinec nectí morálku jako pan prezident Klaus) přece taky ohrožení demokracie a hned základního prvku!
Je to skandální. Jeden z nejlepších soudců, jaké by mohla ČR, kdy mít a on (Klaus) se bude bezdůvodně soudit. Možná se bojí, že by mu pan soudce nakonec zavařil, protože na samotného Klause je podáno několik trestních oznámení, které si nikdo nedovolí začít řešit (asi jako v Bělorusku) a které, kdyby se řešili, tak Klaus už dávno sedí před vojenským soudem. Třeba bude pan Langer u vojenského soudu a nebude mít strach obžalovat a nakonec i vynést rozsudek nad zločinci!

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.