Hlasy Peakovců = 2 roky na emigraci k dobru!

2 min čtení
Kdo slyšel v sobotu z Václavského náměstí projevy odborářů a jiných levicových extrémistů, kteří se snažili zmanipulovat tupé davy, musel si myslet, že už ví, jak to tady vypadalo v druhé polovině 40. let minulého století. Ano, korupce je špatná! Ale pořád lepší je levicová vláda (údajně pravicových) stran ODS a TOP 09, než vláda ČSSD a KSČM po případných předčasných volbách. A co můžeme udělat během těch dvou let?
Ano, taky bych nejraději chtěl předčasné volby. Chtěl bych, aby tuto mafiánskou a levicovou vládu (která má tu drzost nazývat se pravicovou) nahradily nějaké slušné pravicové strany, které udělají potřebné reformy tak, aby mohla celá tato země prosperovat. Jenže takové strany, takové lidi tu zatím nemáme. Ve volbách by vyhrála extrémní levice, nejdříve by hrála na závist a zdanila bohaté ještě více než Kalousek, elity by emigrovaly, řítili bychom se řeckou cestou – a spíše než by to tito radikální socialisté dali zpátky do ruky umírněnému socialistovi Kalouskovi, utahovali by šrouby, potlačovali opozici a už by tu skutečně zůstali jen odborážští bossové a jejich tupé ovce. To už tu bylo. I proto není dobré, aby byly v červnu předčasné volby. Slovensko nám budiž varováním.
Co ale můžeme udělat my občané během těch dvou let, kdy nám tu bude sloužit (nikoli vládnout, učme se už tu demokracii!) Nečasova vláda? Panu premiérovi bych poradil, aby jasně řekl – „ano, chováme se jako levičáci, nedaří se nám pořádně zatočit s korupcí (ono to asi po pravdě není tak lehké, když máme takhle rozsáhlý stát), ale to, co by přišlo po předčasných volbách, by bylo ještě horší. Proto vám dáváme dva roky na to, abyste ovládli současné zavedené strany, abyste případně založili nové, abyste si uvědomili, že jste občané a ne ovce totalitářů, a pak – za ty dva roky – přesvědčte všechny své známé, a zvolte ty nejlepší!“
Ano, možná si skutečně myslíte, že by bohatí měli být donuceni k solidaritě násilím, že když jim nehorázně zvýšíte daně, tak neutečou, že je bude motivovat to, že oni budou na sobě makat, jak můžou, a vy z toho budete těžit a ještě jim nadávat. V takovém případě klidně vstupte i do těch levicových stran. V naší zemi je jen 1 % obyvatel v politických stranách. Nadávat však umí všichni. Přesťante nadávat, ovládněte současné politické strany. Být straníkem není ostuda! Je to spíše občanská povinnost. Zvlášt v tak těžké době!
Pojďme si během těch dvou let uvědomit, že situace ve světě bude šílená. Pojďme poctivě naslouchat a diskutovat o tom, co je pro naši zemi nejlepší. Jakou ji chceme za 20 let. Nikdy v historii této země neměl obyčejný člověk takovou možnost něco změnit, ovlivnit. A kdo tomu stále nevěří, tomu vždy připomenu, že Hitler byl taky jenom jeden. Pak přemýšlejte dále.

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.