Jak to bylo s Jiřím Čunkem

1 min čtení

Napíšu svůj pohled na kauzu Čunek.

Jiří Čunek se stal celonárodně známým, když vyřešil dlouholetý vsetínský problém a z lokality vedle polikliniky vystěhoval ty nejméně přízpůsobivější občany (z většiny Romy). Média se zněj snažila udělat rasistu. Jiří Čunek se stal senátorem za obvod Vsetín, kde v druhém kole získal přes 70 %. Někdo by mohl říct, že z toho důvodu, že před volbami ukázal, že je schopen něco udělat, že je tedy populistou. Já si to nemyslím. Jiří Čunek je charakter, který nic takového nepotřebuje a senátorem by se stal i tak.

Jeho popularita stoupala – a to především v KDU-ČSL, kde v té době potřebovali nového předsedu. Jiří Čunek má sice jen maturitu (o něčem to svědčí, když měl člověk za bývalého režimu jen maturitu) a neumí dokonale mluvit s novináři atp., nicméně stal se předsedou.

Topolánek potřeboval novou vládu, a tak se stal i vicepremiérem a ministrem pro místní rozvoj.

Ovšem. Jiří Čunek sedí na některých penězích z EU, to se nemusí neokoženým a dalším líbit, a proto jsou mezi podezřelými. V KDU-ČSL existuje křídlo, které se snaží Jiřího Čunka zbavit, proč to tedy neudělat takto. ČSSD má zájem se pomstít za Grosse lidovcům, další podezřelý. ODS by se jich taky chtěla zbavit, jen brzdí koalici.

Nicméně se objevila kauzička s obtěžováním paní Urbanové a nějakým úplatkem.

Jenže. Politickým hlupákům z ODS či jiných nedošlo, že by mohl být Jiří Čunek nevinný. Proto se snažili ovlivňovat policii, státní zastupitelství a další. Třeba to bylo úmyslné, protože věděli, že je nevinný a to ho může dosti pošpinit.

Jiřího Čunka už prý nenávidí 3/4 národa a opozice. Ale když už i americká detektivní agentura Kroll potvrdila, že je nevinný, tak se objevila kauza se soc. dávkami. Pak byla ještě další.

Je to marné. Už můžeme jen čekat, co si může někdo ještě vymyslet.

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.