Kopecký vs. Richtrová

2 min čtení

V našem volebním obvodu se do druhého kola bohužel dostali tito dva kandidáti – dosavadní senátor František Kopecký za ODS a primátorka FM Eva Richtrová za ČSSD. Bohužel proto, že větším garantem konzervativních hodnot je pro mě až 4. Petr Hartmann (13,33 %).

Výraznou a charismatickou osobností není ani jeden z těch dvou. František Kopecký sice reprezentuje stranu, která by se dle ideologie měla shodovat s mým smýšlením – v praxi to tak není a kdo ví asi proč…

František Kopecký sice slibuje tradiční konzervativní témata typu rodina a Eva Richtrová naopak prohlašuje, že se máme zajímat jen o sebe, současnou svou rodinu a na naše děti se vykašlat a pěkně se jim předem pomstít, ale sliby jsou jedna věc…

František Kopecký šel do prvního kola voleb s hesly: „Fandím Fandovi a všem dětem“ nebo „Rodina je základ státu, děti jsou naše budoucnost. Fanděme jim!“ Do poštovních schránek od něj přišel Senátorský magazín a na billboardech byl vyfocen s vnukem Fandou. Do druhého kola má pan senátor na pouličních trojnožkách oranžovou mapu s textem: Jak vám chutnala oranžáda? Zamezme nástupu rudé levici k moci!

Eva Richtrová šla do prvního kola s heslem: „Hlas, co bude v Praze slyšet“ Do poštovních schránek přišla mapa frýdecko-místecka, kterou budou mít všichni navždy :-). Do druhého kola přišel dneska kalendář, taky na památku a na trojnožkách v ulicích má paní kandidátka  a teď se podržte, obrázek piv a nápis: Předvolební guláš a pivo zdarma!

Já jsem si nedávno dělal srandu, když ER zvala na pivo do hospody v naší obci a ještě předtím jsem nevěřil, že je někdo schopen se k něčemu takovému snížit.

Jsem fakt zvědav, jak budou třeba lidovci na takové stupidity úspěšně reagovat, protože, jak včera zopakoval Jiří Čunek, jeho strana si takové kampaně dovolit nemůže, protože nekrade.

Ač jsem si přál, že lidovci, zelení, nezávislí, nebo evropští demokraté zruší ODS většinu v senátu, nyní jsem v otázce 2. kola voleb do senátu nucen volit menší zlo a věřit, že noví senátoři ODS budou individuální osobnosti, které se nenechají vydírat atp., protože hrozba rudé oranžády je celkem vážná. Raději vidím, že má strana orientovaná na západ a na demokracii většinu (třebaže ústavní), než aby ji za čtyři roky měla strana orientovaná na východ a v mnoha věcech nerozeznatelná od KSČ.

Proto podporuji Františka Kopeckého a vůbec většinu pravicových kandidátů.

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.