Cizí slova z tebe chytrého člověka neudělají

0 min čtení

Místo toho, aby Jiří Paroubek neustále používal cizí slova a tak možná manipuloval s ostatními, že on je chytřejší než oni, že oni si to musí neustále hledat ve slovníku cizích slov, protože on se to před chvíli naučil a teď nám s tím vytře zrak, by se slušelo upustit od politiky Roberta Fica (která se sice v době vládnutí hýří preferencemi okolo 48 %), tedy sociální demokracie krajně levicové, socialistické a do budoucna absolutně neperspektivní, a naopak přiblížit stranu k levému středu a to konkrétně k sociálnímu liberalismu (myslím si, že něco takového je u Labouristů v UK). Uvidíme, čemu dá prakticky končící politik přednost, jestli zájmům této zemi, lidu této země, nebo vlastnímu. Obávám se, z předchozích zkušeností, že zaslepeně tomu druhému.
Mj. narážím na další slovo, které jsem si opět musel vyhledat (defraudant). Nevím, jestli to průměrného levicového voliče může moc oslovit, když význam některých cizích slov neznají ani žáci gymnázií, kteří se rozhodně nechtějí počítat mezi nevzdělané a určitě moc k levici tíhnout nebudou.

Autor: Mirek Návrat

Blogger a vystudovaný politolog. Píšu o politice, společnosti, budoucnosti a osobním rozvoji. Můj Twitter: @mireknavrat.